Wij, Frida Kahlo

zwerver van 9 tot 5

Een coproductie van de Werkplaats en Karakter Collectief met Hans Pauwels in een regie van André Lefèvre

In het stuk Zigeuner van 9 tot 5 vertolkt Hans Pauwels drie personages: zichzelf, de verteller en de zigeuner. In deze monoloog met de allure van een standup komedie speelt en jongleert hij met de regels van het theater die hij summier en concreet analyseert. Daarnaast toont hij een obsessie met cijfers, tijd en jazz die in de stukken van Paul Clark constanten zijn.

Paul Clark is een auteur, performer, mimespeler en danser die in zijn stukken met de ernst en de bezetenheid van een boekhouder structuur in het leven probeert aan te brengen om telkens weer te beseffen dat hij daarin faalt.

Hij is een subtiele komiek, een meester in het tonen van beheerste verdwazing. De aantrekkingskracht van zijn voorstellingen schuilt in het ontbreken van elke vorm van pose en koketterie. Hij formuleert helder en zorgvuldig en neemt daar alle tijd voor. Hij wekt steeds de indruk dat hij niet op tijd is uitgekomen zijn onderwerp af te maken. Maar met zijn onnadrukkelijke, laconieke humor geraakt hij met alles weg.

In deze verdwazing zoekt Hans Pauwels zijn weg om te komen tot een hilarisch, maar toch diep menselijke voorstelling die het publiek geen moment rust gunt.

 

Cast: Hans Pauwels 

Auteur: Paul Clark

Bewerking tekst: André Lefèvre

Regie: André Lefèvre

Datum: 1 en 2 februari 2019  

 

PUUR!

Het verhaal

Het zoontje van een stel (van wie de namen nooit genoemd worden) sterft nadat hij uit het raam van een appartement is geklommen. De vader lijkt het verlies redelijk goed te kunnen verwerken, maar de moeder kan niet omgaan met haar verdriet en belandt als snel in het ziekenhuis. Gezien zijn achtergrond als therapeut denkt de man haar echter beter te kunnen behandelen en haalt haar weg uit het ziekenhuis. In zijn zoektocht naar de oorsprong van de angsten van zijn vrouw, neemt hij haar mee naar Eden, een plek in het bos aar ze het afgelopen jaar met haar zoontje heeft doorgebracht in een soort hut. Hoe langer ze samen in het bos blijven, hoe hoger de spanning tussen de twee oploopt en hoe sterker de primordiale gevoelens van lust en en woede hen overnemen.

Cast: Iris Vandael en Hans Pauwels

Auteur: naar Lars Von Trier

Bewerking tekst: Hans Pauwels

Regie: Hans Pauwels

Datum: voorjaar 2020